2011. november 11., péntek

Health... Csokoládét az egészségért

A csokoládé  sokunk kedvence, ugyanakkor nem csak íze miatt ajánlatos fogyasztanunk.
Hatásos gyógyír depresszióra, hangulatjavító és energiaszint növelő,  mindemellett a szív- és  érrendszeri megbetegedések, valamint  a rák megelőzésében is hatásos.

...Azt hiszem ennyi érv is elég ahhoz, hogy beleharapjunk kedvenc édességünkbe, de a  felsorolásnak még nincs vége....


A  csoki , mivel gazdag magnéziumban, enyhíti a PMS tüneteit

Sőt!!!  Van kifejezetten erre kifejlesztett csokoládé is ,  a CocoPMS.
A fekete csokiból készült CocoPMS névre hallgató trüffel enyhíti a hasgörcsöt és a fejfájást, ráadásul összetevőinek köszönhetően finom, áfonya íze van.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy csak ez a speckó csoki  nyújt segítséget. Törj egy darabot valamelyik minőségi étcsokiból és felejtsd el a fejfájást és a görcsöket!

Növeli a libidót
A legújabb tudományos kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik a csokoládé szerelmesei, azokban a szexuális vágy is sokkal erősebb, valamint kísérletek bizonyítják, hogy a szex előtti édességfogyasztás is jó hatással van az érzelmekre.

Csokoládé az egészséges fogakért!
...Ez biztos tévedés  - gondolhatjátok....De nem!  az a tévedés, hogy így gondoljátok, ugyanis  a kakaó gazdag olyan anyagokban, amelyek megölik a baktériumokat, amelyek a fogszuvasodásért felelősek. Természetesen ez csak az étcsokira értendő és azok közül is azokra, amelyeknek a legmagasabb a  kakaótartalma.


Lassítja az öregedési folyamatokat

Azáltal, hogy a csokoládé flavonoidokat tartalmaz, öregedés elleni hatása is  számottevő.
A szervezetben keletkeznek szabad gyökök, amelyek bizonyos kórokozók elleni védelmet szolgálják. A szabad gyökök megfelelő kontroll nélkül felszaporodnak, öregedési folyamatokat indítanak el, károsítják a sejtek DNS állományát és más fehérjéket is. Megfékezésükre az antioxidánsok szolgálnak. A polifenolok közé tartozó flavonoidok is ilyen antioxidáns hatású vegyületek, amelyek közül a kakaóbab többfélét is tartalmaz.
A kakaóbab feldolgozása során ezen vegyületek többsége károsodik, kímélő technológiát alkalmazva egy részük megőrizhető. A csokoládé előnyös hatásait csak akkor tudjuk kiaknázni, ha jó minőségű csokit vásárolunk, minél magasabb kakaótartalommal. Ennek az elvárásnak leginkább az étcsoki felel meg, azért is mert a tej gátolja a flavonoidok felszívódását.


Forrás: OurVanity
Fotók: google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése