A csokoládé sokunk kedvence, ugyanakkor nem csak íze miatt ajánlatos fogyasztanunk.
Hatásos gyógyír depresszióra, hangulatjavító és energiaszint növelő, mindemellett a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a rák megelőzésében is hatásos.
...Azt hiszem ennyi érv is elég ahhoz, hogy beleharapjunk kedvenc édességünkbe, de a felsorolásnak még nincs vége....
A csoki , mivel gazdag magnéziumban, enyhíti a PMS tüneteit
Sőt!!! Van kifejezetten erre kifejlesztett csokoládé is , a CocoPMS.
A fekete csokiból készült CocoPMS névre hallgató trüffel enyhíti a hasgörcsöt és a fejfájást, ráadásul összetevőinek köszönhetően finom, áfonya íze van.
Persze ez még nem jelenti azt, hogy csak ez a speckó csoki nyújt segítséget. Törj egy darabot valamelyik minőségi étcsokiból és felejtsd el a fejfájást és a görcsöket!
Növeli a libidót
A legújabb tudományos kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik a csokoládé szerelmesei, azokban a szexuális vágy is sokkal erősebb, valamint kísérletek bizonyítják, hogy a szex előtti édességfogyasztás is jó hatással van az érzelmekre.
Csokoládé az egészséges fogakért!
...Ez biztos tévedés - gondolhatjátok....De nem! az a tévedés, hogy így gondoljátok, ugyanis a kakaó gazdag olyan anyagokban, amelyek megölik a baktériumokat, amelyek a fogszuvasodásért felelősek. Természetesen ez csak az étcsokira értendő és azok közül is azokra, amelyeknek a legmagasabb a kakaótartalma.
Lassítja az öregedési folyamatokat
Azáltal, hogy a csokoládé flavonoidokat tartalmaz, öregedés elleni hatása is számottevő.
A szervezetben keletkeznek szabad gyökök, amelyek bizonyos kórokozók elleni védelmet szolgálják. A szabad gyökök megfelelő kontroll nélkül felszaporodnak, öregedési folyamatokat indítanak el, károsítják a sejtek DNS állományát és más fehérjéket is. Megfékezésükre az antioxidánsok szolgálnak. A polifenolok közé tartozó flavonoidok is ilyen antioxidáns hatású vegyületek, amelyek közül a kakaóbab többfélét is tartalmaz.
A kakaóbab feldolgozása során ezen vegyületek többsége károsodik, kímélő technológiát alkalmazva egy részük megőrizhető. A csokoládé előnyös hatásait csak akkor tudjuk kiaknázni, ha jó minőségű csokit vásárolunk, minél magasabb kakaótartalommal. Ennek az elvárásnak leginkább az étcsoki felel meg, azért is mert a tej gátolja a flavonoidok felszívódását.
Forrás: OurVanity
Fotók: google
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése