2011. október 20., csütörtök

Amerikai palacsinta vajas-almás öntettel

Találtam egy használható, szerintem tökéletes amerikai palacsinta receptet, melyet most megosztok Veletek.
Bármivel megkenhető, tálalható, ami szem-szájnak-ingere, de ezzel a vajas - almás szósszal is tökéletes. Próbáljátok ki!
Aki nem szereti ezt a mérési módszert, annak ajánlom ezt az oldalt , itt találsz egy kis segítséget az átváltáshoz





Hozzávalók:
4 közepes alma
5 evőkanál vaj (sütőmargarin)
5 evőkanál barna cukor
1 teáskanál fahéj
3 1/2 teáskanál sütőpor
1 1/2 csésze liszt
1/2 teáskanál só
1 ekőkanál cukor
1 tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
1 1/4 csésze tej


Elkészítése

Pucoljuk meg az almát és szeleteljük fel
Egy serpenyőben olvasszuk fel az 5 evőkanál vajat  tegyük bele a barna cukrot, majd ha a cukrot elkevertük és kissé megolvadt, bele tehetjük az almát és a fahéjat. Pároljuk addig, amíg az alma jól megpuhul .

Egy nagy keverőtálba szórjuk és kavarjuk össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Kézi mixerrel dolgozzuk össze a tejjel, a tojással és a 3 evőkanál olvasztott vajjal.

...A többi gondolom már magától érthető, ki kell sütni a tésztát, mint a hagyományos  palacsintát  (természetesen ebből a fajtából kisebbeket szoktunk sütni).

Az almás szósszal tálalható akár azonnal, de egyébként később is fogyasztható újramelegítve.

Jó étvágyat! 

Forrás:  I adore Food

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése