2011. június 4., szombat

Kreativitásunk fejlesztése


.........Tulajdonképpen  mindenki művész, vagy lehetséges művész a maga módján. A művészi, vagy kreatív képességek genetikailag belénk épültek. Ha eddig még nem bukkantunk rájuk, vagy ha rájuk bukkantunk is, újból elvesztettük őket, az csak helytelen nevelésünknek, oktatásunknak köszönhető.

A kreatív késztetések mások által is élvezhető művészi formában való kifejezése az ősi keleten alapvetőnek tartottál az emberek jó közérzete szempontjából.............Az úgynevezett "öt kiválóság"  elsajátítása volt a cél, amelyek közé a meditáció művészete, az önvédelem, a gyógyítás, a műalkotások létrehozása és az előadóművészet tartoztak.

...........Egy művészi alkotás létrehozása megkomponálása közben, amellyel kifejezzük kreativitásunkat, ideális esetben félig meditatív, elmélkedő állapotba  kerülünk.


.........Az ego elkerülhetetlen kiüresítése értékes pihenőt biztosít elménknek a mindennapi kötelezettségeink által ránk rótt nyomás alól, lelasítja a pulzust és álatlában véve is jót tesz  az energiaáramlásnak, ennek révén pedig az immunrendszernek.

.........Ne felejtsük el, hogy a kreativitás  életünk minden területén alkalmazható, kezdve azon, hogy önmagunkhoz és másokhoz viszonyulunk, azon át, hogy kialakítjuk a napirendünket egészen odáig, hogy hol és mivel töltjük az időnket.

Részlet   Barefoot Doctor - A mezítlábas doktor tanácsai  c. könyvből

Megvásárolható   pl. az Alexandra .hu-n 2974 FT-ért

Foto forrás: google 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése