2011. április 2., szombat

Mindenki kedvenc BonBon-ja

Találtam egy roppant egyszerű édesség receptet, amit egy kicsit átírtam és mindenki kedvence lett. Egy hét leforgása alatt kétszer kellett elkészítenem, közkívánatra...próbáljátok ki Ti is!

Fehér csokis eper-praliné
Hozzávalók:  25 dkg babapiskóta , 10 dkg (egy tábla) fehér csoki, 2-3 ek eper lekvár, kb. 1 dl eperlé, 2 csomag csoki-glazúr,  dekorcukor

1. A babapiskótát ledaráljuk
2. A fehér csokit feldaraboljuk, fémtálba tesszük és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Kissé lehűtjük, majd összekeverjük a lekvárral, a piskótamorzsával és az eperlével.
3. vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és minimum 1 órát a hűtőben pihentetjük.
4. A bevonáshoz bármilyen csokit olvaszthatunk, de én személy szerint a Lidl-ben kapható csoki-glazúrra szavazok, amit csak  forró vízbe kell tenni és már használhatjuk is a megolvadt csokit. Tehát miután kivettük a hűtőből a golyókat, beleforgatjuk a csokiba, megszórjuk dekorcukorral, vagy reszelt fehér csokival és már KÉSZ is!

Ennyi az egész, nem bonyolult, gyorsan elkészül és nagyon finom. Úgy gondolom, lehet ezt a receptet még variálni, pl. eredetileg az eperlé helyett rumot kellett volna hozzáönteni, vagyis így is elkészíthetitek, de szerintem más ízű lekvárral és gyümölcslével is finom lehet, sőt a közepébe akár gyümölcsöt is tehetünk, pl. meggyet. 


Sok sikert hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése